utorak, 12. ožujka 2013.

English tea


Već neko vrijeme učite engleski jezik, kroz nastavu, kurseve ili medije? Kada slušate druge dok govore na engleskom jeziku, dobar dio rečenog razumijete? Umijete da uspostavite elementarnu komunikaciju na engleskom jeziku, ali Vam tečno izražavanje i izlaganje misli teže ide? Ranije ste bili u prilici da dosta više razgovarate na engleskom jeziku, ali sada imate osjećaj da je Vaš govor "zahrđao"? U tom slučaju - English tea je vjerovatno kurs za vas!



Kako je koncipiran kurs?

Naša osnovna težnja jeste potaći Vas da što bolje iskoristite znanje koje već imate, kako bi opušteno i samouvjereno razgovarali sa drugima. Ukratko - želimo Vas što više izložiti iskustvu razgovora kako bi Vam pričanje na engleskom jeziku postalo prirodno. Također, nastojaćemo da kroz međusobnu konverzaciju i upute instruktorice obogatimo svoje vokabulare. Zbog toga smo odlučili napraviti prijateljsku atmosferu, gdje ćemo u maloj grupi govoriti o nama zanimljivim temama. Zamislite atmosferu koja vlada na jednoj ugodnoj kafi sa prijateljicama ili poznanicama - to je atmosfera koju ćemo na English tea nastojati postići, kako bi bilo što manje sramežljivosti, ustručavanja i straha od griješenja u govoru. Svake sedmice ćemo imati neku temu, koja će biti okvir našeg razgovora, ali nikako i ograničenje. Svaka od polaznica će imati priliku da kaže o temi što želi, a ako joj bude potrebna dodatna pomoć oko izražavanja, tu će upute dobiti od instruktorice.

Konverzaciju moderira naša instruktorica Selma, koja je 18 godina živjela u Sjedinjenim Američkim Državama, te se obrazovala u oblastima grafičkog dizajna i bankarstva.


Kako da znam da je ovaj kurs za mene?

English tea je konverzacijski kurs namijenjen samostalnim (pa i iskusnim) korisnicima engleskog jezika, odnosno nivoima B1 i višim, koje ustanovljavate na osnovu samoprocjene (o tome možete više pročitati ovdje, u sekciji "govor").

Drugim riječima, ukoliko se pronalazite u sljedećem opisu, onda je ovaj kurs odličan način da poboljšate svoje govorne performanse:

- mogu se snalaziti u većini situacija koje se mogu pojaviti tijekom putovanja kroz englesko govorno područje
- mogu se uključiti u razgovor o temama koje su mi poznate, koje su od ličnog interesa ili se odnose na svakodnevni život (npr. na porodicu, hobi, posao, putovanja i tekuće događaje)
- mogu jednostavno povezivati rečenice kako bih opisala doživljaje i događaje, svoje snove, nade i težnje
- mogu ukratko obrazložiti i objasniti svoja stajališta i planove
- mogu ispričati priču ili prepričati sadržaj knjige ili filma te opisati svoje reakcije.


Kako da znam da ovaj kurs nije za mene?

Ukoliko ste kratko vrijeme učili engleski jezik, vladate skromnim vokabularom i poznajete mali broj fraza, imate poteškoće u razumijevanju drugih govornika, postavljanju i odgovaranju na pitanja, onda je možda bolje da sačekate da pokrenemo kurs za temeljne korisnike engleskog jezika (nivoi A1 i A2).


Koliko kurs košta, kada i gdje se održava?

Kurs traje osam sedmica, u periodu od 25.03.2013 do 19.05.2013. Održava se u Omladinskom centru džamije Hrasno (Hadži Idrizova džamija). Tačnu lokaciju možete pogledati na mapi ovdje.

Kurs se održava jednom sedmično, u trajanju od dva sata. Tačan termin održavanja kursa će biti određen nakon pristizanja svih prijava, a sa ciljem ugovaranja termina koji će svima (ili većini) odgovarati. Grupa može imati maksimalno 10 članova. U slučaju veće zainteresiranosti, moguće je organizovati više grupa.

Cijena ovog dvomjesečnog kursa je 30 KM za studentice, te 40 KM za ostale kategorije. Da bi ostvarile popust, studentice trebaju donijeti index (sa ovjerenim tekućim semestrom) na uvid. Kurs je namijenjen ženama. 


Odlično zvuči, želim da pohađam ovaj kurs! Šta dalje?

Prijava za kurs se vrši popunjavanjem online formulara. Prijave se primaju do dana 17.03.2013, zaključno sa 23:59. Nakon isteka roka prijava, ukoliko bude dovoljno zainteresiranih, koordinatorica kursa će Vas lično kontaktirati kako bi dogovorili termin koji Vama odgovara. Informacije o terminu održavanja kursa će biti poznate najkasnije 24.03.2013.