nedjelja, 3. studenoga 2013.

Pridruži se Zejtun volonterskom timu!


Volite društveno koristan rad? Voljeli bi volontirati u Zejtunu? Radujemo se Vašem doprinosu! U Zejtunu dodatan par ruku je uvijek dobrodošao. Ako imate malo slobodnog vremena i voljeli biste uraditi nešto korisno s njim, možda ćete među našim projektima naći nešto što vas interesuje i u što bi investirali svoje vrijeme.


Šta se od volonterki očekuje?

U našem timu pravilo je jednostavno: ko nema vremena ili želje da radi na nekom projektu - ne radi na tom projektu. Sve što se od Vas očekuje jeste da pratite obavještenja o aktuelnim projektima, a zatim ćete sami na osnovu svojih sklonosti i dostupnog vremena odlučiti želite li se angažovati. 

Naravno, nisu u pitanju samo veliki projekti koji zahtijevaju mnogo vremena i rada - češće imamo male posliće koji se mogu brzo završiti. Ako smatrate da možete doprinijeti na bilo koji način, pa makar i jednostavnim promovisanjem naših aktivnosti na Facebooku, svakako se prijavite! 

Pored realizacije konkretnih projekata, neke od stvari koje biste također mogli raditi su:
- organizovanje i prisustvovanje događajima koje Zejtun održava
- promocija događaja i projekata preko društvenih mreža
- davanje ideja za naredne projekte
- davanje mišljenja o idejama za naredne projekte
- povezivanje sa drugim udruženjima i organizacijama
- uređivanje tekstualnih dokumenata
- prevođenje tekstova sa stranih jezika
- pomoć u održavanju prostorija
- pravljenje kolača za događaje
- itd.

Kako mogu postati Zejtun volonterka?

Sve što je potrebno jeste popuniti online obrazac. Unesite validnu email adresu, jer će komunikacija biti odvijana preko mailing liste.